• 1403/11/30 - 13:03
  • - تعداد بازدید: 47
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس بخش جانوران‌ سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی:

ثبت 85 هزار مارگزیدگی و عقرب زدگی در هر سال

رئیس بخش جانوران‌ سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با تاکید بر اهمیت سم‌شناسی، گفت: هرسال بطور میانگین 85 هزار مورد مارگزیدگی و عقرب زدگی در کشور رخ می دهد که خوشبختانه تلفات ناشی از این گزشها به زیر 5 نفر در سال رسیده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات؛ عباس زارع میرک آبادی در حاشیه کنفرانس آنلاین بین المللی جانوران سمی و آنتی ونوم که در سالن زنده یاد دکتر مرتضی کاوه موسسه رازی برگزار شد، اظهار کرد: این همایش به‌طور خاص به بررسی پادزهرها و سم جانوران سمی می‌پردازد و فرصتی عالی برای تقویت ارتباطات علمی و همکاری‌های بین‌المللی بین کشورها به ویژه با موسسه رازی به عنوان قطب تحقیقاتی در زمینه شناسایی گونه های زهری و تولید پادزهر است. 

وی گفت: این رویداد با پیام‌هایی از سازمان بهداشت جهانی و رئیس موسسه رازی آغاز شد و سخنرانانی برجسته از سازمان بهداشت جهانی و سایر نهادهای بین‌المللی، در مورد نقش مهم پادزهرها در نجات جان انسان‌ها صحبت و به پیامدهای مثبت همکاری‌های جهانی در این حوزه اشاره کردند.

دبیر علمی این کنفرانس بین المللی، افزود: در ساعات آینده، موضوعاتی همچون مکانیزم زهر و عوارض آن و همچنین بررسی نقاط ضعف پادزهرهای قدیم و نیاز به تولید پادزهرهای جدید در دستور کار قرار خواهد گرفت. امیدواریم این کنفرانس با نتیجه‌گیری‌های مثبت، به تقویت همکاری‌ها و تحقیقات علمی در این حوزه کمک کند.

زارع با اشاره به مشارکت و سخنرانی کارشناسان و متخصصانی از پنج قاره در این رویداد. اضافه کرد: این کنفرانس در حال حاضر به یکی از مهم‌ترین رویدادهای علمی در زمینه سم‌شناسی و پادزهرها تبدیل شده و موسسه رازی به عنوان یک مرکز تحقیقاتی معتبر، مورد توجه و تقدیر جهانیان قرار گرفته است.

رئیس بخش جانوران سمی موسسه تحقیقات واکسن و‌سرم سازی و عضو هیئت علمی این مجموعه، با تاکید بر اهمیت سم‌شناسی گفت: قانون طبیعت به ما می‌گوید اگر پادزهر نداشته باشیم، در صورت وقوع گزش، جان افراد به خطر خواهد افتاد و هرسال بطور میانگین 85 هزار مورد مارگزیدگی و عقرب زدگی در کشور گزارش می شود که خوشبختانه تلفات ناشی از این گزشها به زیر 5 نفر در سال رسیده است که حتی این تعداد نیز عمدتا ناشی از تاخیر در اعزام مصدوم و یا ابتلا مصدوم به بیماری زمینه ای است که با گزش تشدید می شود و این در حالی است که پادزهرهای تولیدی موسسه رازی، در برابر هرگونه گزش، تاکنون کاملا اثربخش بوده و این موفقیت، نشان‌دهنده اهمیت و تأثیر کیفیت پادزهرها در نجات جان ایرانیان و انسان‌هاست.

 زارع، گفت: کنفرانس بین‌المللی پادزهرها با هدف تقویت همکاری‌های جهانی در زمینه مقابله با زهر جانوران زهری و ارتقاء تحقیقات علمی در موسسه رازی برگزار شده است.

همچنین مرتضی تقی‌زاده طرنابی، نیز در حاشیه برگزاری کنفرانس آنلاین بین‌المللی جانوران سمی و آنتی‌ونوم، با اشاره به مشکلات جدی در زمینه تأمین آنتی‌ونوم در برخی مناطق جنگ‌زده و فقیر در همسایگی کشور، از برنامه‌های موسسه رازی برای راه‌اندازی مرکز رفرنس در منطقه خاورمیانه خبر داد.

وی افزود: در سال‌های اخیر کشورهای مختلف، به ویژه افغانستان، با قاچاق آنتی‌ونوم روبه‌رو بوده‌اند و در این مناطق بسیاری از افراد در اثر نیش مارهای سمی جان خود را از دست می‌دهند.

عضو هیئت‌علمی موسسه رازی تصریح کرد: این منطقه، به‌ویژه مناطق مرزی ایران، پاکستان، افغانستان و حتی کشورهای جنگ‌زده مانند لیبی و سوریه، با مشکلات جدی در زمینه تهیه آنتی‌ونوم برای درمان مارگزیدگی و عقرب زدگی مواجه هستند.

تقی‌زاده با اشاره به لزوم همکاری‌های بین‌المللی برای حل این مشکل، گفت: هدف‌گذاری کردیم تا موسسه رازی به‌عنوان مرکزی رفرنس برای تولید و تأمین آنتی‌ونوم در منطقه خاورمیانه فعالیت کند، در این راستا، موسسه رازی قصد دارد به عنوان اولین آزمایشگاه همکار سازمان بهداشت جهانی (WHO) در این منطقه شناخته شود.

وی خاطرنشان کرد: این مرکز قادر خواهد بود تا مارهای سمی جدید را شناسایی کرده و کیفیت سموم آنها را بررسی کند، و همچنین در تأمین آنتی‌ونوم برای کشورهای نیازمند مشارکت داشته باشد.

تقی زاده افزود: در این پروسه، مهمترین مسئله و هدف مدنظر، تامین سلامت و نجات جان انسان‌هاست.

وی همچنین به فعالیت‌های موسسه رازی در زمینه تولید آنتی‌ونوم و همکاری با مراکز بین‌المللی در زمینه تأمین داروهای ضروری برای مناطق فقیر و جنگ‌زده اشاره کرد و گفت: در نظر داریم با بهره‌گیری از دانش و تجربیات خود، به‌ویژه در کشورهای خاورمیانه، راهکارهایی برای مقابله با مشکلات مربوط به سموم سمی و آنتی‌ونوم ارائه دهیم و به بهبود شرایط سلامت در این مناطق کمک کنیم.

  • گروه خبری : سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی,اخبار سازمانها و موسسات
  • کد خبر : 193691
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی علیرضا سید اسحاقی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی علیرضا سید اسحاقی

تصاویر